hororo.sk - filmový web z mäsa a kostí. Na sklade vždy čerstvé kúsky.

najčítanejšie články.

 

Horror Made in Europe

Vyčerpávajúci prehľad toho najzaujímavejšieho z modernej hororovej Európy
Tento článok je myslený ako menší prehľad toho najkvalitnejšieho (ale aj menej kvalitného) z európskych hororov. Sú to filmy, ktoré ste v kinách pre slovenskú distribučnú politiku určite nevideli. Článok je rozdelený do kapitol podľa krajín, pričom už z nadpisu je zrejmé, ktorý žáner je v danej krajine No 1. Dočítate sa tak nielen o jednotlivých filmoch, ale vlastne o všetkých hororových subžánroch, ktoré v súčasnosti (cca od roku 2000) v Európe „fičia".
14. 6. 2010

Šťastné a krvavé

Vianočné ho ho ho horory
Že okolo nás nastal vianočný čas, sa prehliadnuť jednoducho nedá. Aby sa to človeku podarilo, musel by sa zatvoriť v pivnici bez okien, nezapínať televíziu ani rádio a nechodiť na internet. Vydržať tak by musel nejaké dva mesiace, na ktoré už sa nám už vianočný čas natiahol. Pri všetkej vtieravosti, komercionalizácii aj nadvláde gýča je však asi aj tak málokto, kto by si nechcel užiť biele Vianoce plné pokoja a po koncoročnom zhone, či už v práci, alebo v škole, si poriadne oddýchnuť. A dobrý oddych si určite väčšina z nás nedokáže predstaviť bez dobrého hororu, nech je aj v protiklade s atmosférou pokoja a mieru. 17. 12. 2010

Vrahom je zázvorový koláčik!

Najbizarnejší zabijaci filmových čias
Ak ste fanúšikom South Parku, určite už viete, ako vyzerá najbizarnejšie stvorenie: trochu ako snežný muž, ktorý má miesto pravej ruky zeler a jeho ľavá noha je Patrik Duffy. Ak ste videli film Trhák pána Bowfingera, bezpečne viete aj názov najbizarnejšieho filmu: Falošné kabelky a ninjovia. Ale je to skutočne tak alebo ste toho jednoducho ešte nevideli dosť? 1. 3. 2011

Upcoming horrors 2010/11

Nový Fantomas bude horor! Na čo sa môžeme ešte tešit v blízkej budúcnosti?
Nový Fantomas bude horor! Na čo sa môžeme ešte tešiť v blízkej budúcnosti? 30. 7. 2010

Horory na veľkom plátne

Cinematik predstaví Vidiecku pohostinnosť
Horory, ktoré sa ročne objavia v našej kinodistribúcii, by sme spočítali na prstoch jednej ruky. Väčšinu rokov by sme ani nepotrebovali všetky prsty a často ani tú ruku. Jednoducho, je to bieda a mňa tento stav vôbec neteší. Teší ma však to, že aspoň jeden filmový festival na Slovensku si všimol, že horor existuje, aj keď o ňom veľmi nepočuť , a že by možno nebolo od veci dostať ho z maličkých obrazoviek našich notebookov konečne na veľké plátno. 30. 8. 2011

články.

Upcoming horrors 2010/11

Afonka Soby | 30. 7. 2010
2

Nový Fantomas bude horor! Na čo sa môžeme ešte tešit v blízkej budúcnosti?


Nový Fantomas bude horor

Andrého Hunebella, režiséra filmu o nepolapiteľnom majstrovi maskovania zo šesťdesiatych rokov, vystrieda Christophe Gans, známy takými hororovými kultovkami ako Brotherhood of the Wolf či Silent Hill. Nezabudnuteľného Louis Feuillade vystrieda v úlohe Fantomasa Vincent Cassel a Louisa de Funesa alias komisára Juveho zrejme Jean Reno. A to celé v 3D a podľa plagátu to bude naozaj riadny spektákl. Premiéra v roku 2011. Údajný rozpočet: 60 až 70 miliónov USD.

 

Fantomas

Saw VII v 3D

Ďalší Saw je na svete. Tentoraz ho sprevádza tagline „traps will come alive" a fanúšikovia už dávno vedia, že bude v 3D. To je dobrá správa. 3D môže skapíňajúcu sériu mierne osviežiť a opäť namotať fanúšikov, ktorí už pomaly strácajú záujem. Horšia správa je, že režírovať bude opäť Kevin Greutert, ktorý predošlý Saw doslova pospájal z flashbackov na predchádzajúce diely. Hádam v 3D ukáže viac kreativity. Jedna z najdlhších hororových sérií súčasnosti si to určite zaslúži.

Saw 3D

Jeepers, creepers, where did you get those beepers.... again

Victor Salva sa nevzdáva! Po nevýraznej dvojke sa opäť rozhodol oprášiť originálneho zabijaka zvaného Creeper. Dej bude zrejme ignorovať dvojku a sústreďovať sa na postavu Trishy z prvého dielu. Tá má teraz syna Darryho a nemôže sa zbaviť pocitu, že ho Creeper raz zoderie z kože rovnako ako jej brata. Alebo žeby to nebol len pocit? Hmmm....

Jeepers Creepers 3

Kruh sa uzatvára. Po tretí raz

Ak ste sa vždy smiali ľuďom, ktorí sa báli vlasatej Sadako vyliezajúcej z televíznej obrazovky, pri treťom Kruhu sa možno budete smiať menej. Tentoraz bude totiž Sadako liezť z plátna rovno na vás! Ak si teda nezabudnete nasadiť 3D okuliare. Podľa imdb premiéra až o dva roky, ale dúfajme, že ho možno očakávať trochu skôr. Aby nás to 3D ešte vôbec zaujímalo.  

Hissss....

Je sexi, jedovatá a celého vás prehltne. To je tagline indicikého hororu Hissss o hadej žene. Na leto celkom ideálne, nemyslíte?

Hissss

 

Hostel 3 bez Eliho

Jeden z priekopníkov moderného gorna sa dočkal svojho tretieho dielu. Dúfajme, že chýry sú pravdivé a trojka sa bude odohrávať vo Vegas a nie v Bratislave a nebudú sa v nej strápňovať predajní slovenskí herci. Eliho Rotha vystrieda na režisérskej stoličke Scott Spiegel (Od súmraku do úsvitu 2). Prvá klapka padne v auguste tohto roka.

Eli Roth

Nová Pena zabijak?!!

Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou. Jeden z najhorších hororov všetkých čias, unikát žánru „so-bad-it's-fun", bude mať v roku 2011 svoj remake. Ostáva len dúfať, že k nemu pribudne aj Gašparko zabijak :)

The Blob

Štvrtý Resident Evil

Opäť Milla, opäť Paul W.S. Anderson a opäť armády zombíkov. Trailer nápadne pripomína Extinction, no tentoraz má názov Afterlife. Všetko nasvedčuje tomu, že pôjde o čistú recykláciu s čisto komerčným úmyslom.  

Afterlife

Sranda v lese

If an old man warns you not to go there... make fun of him.

If you hear a strange sound outside... have sex.

If something is chasing you... split up.

Treba k týmto taglinom filmu The Cabin in the Woods niečo dodať? :) Možno len: premiéra v roku 2011.

The Cabin in the Woods

Child's Play

Tak aj Chucky sa konečne dočkal svojho reštartu. Režisérom bude Don Mancini, ktorý sa scenáristicky podpísal pod všetky doterajšie diely Detskej hry. Režisérsku rolu si po Seed of Chucky vyskúša už po druhýkrát. Dúfajme, že s podobným úspechom.

Childs play

Cold Prey 3

Nórsku slasherovú vysokohorskú sériu možno poznáte pod originálnym názvom Fritt Vilt. Ak ste si obľúbili robustného „zababušeného" zabijaka, ktorý pripomína Michaela Myersa vo verzii od Roba Zombieho, môžete sa tešiť už v októbri tohto roka. Trojka bude prequelom predošlých dvoch dielov.

Cold Prey 3

Zabijácke fwd maily

Ak to nepošleš ďalším desiatim ľuďom, zomrieš. Ak ste niekedy dostali mail podobného typu a vyhodili ste ho do koša, bojte sa. Aspoň o tom sa nás budú snažiť presvedčiť tvorcovia hororu Chain Letter.

Chain Letter

Vampires suck!

„Some sagas just won't die". Becca sa musí rozhodnúť medzi dvoma chlapcami: vlkolakom a upírom. Pripomína vám to niečo? Po totálnych katastrofách ako Epic Movie, Disaster MovieMeet the Spartans si duo Friedberg & Selzter zobralo na mušku Twilight ságu (a určite všeličo iné) a vytvorili opäť údesne trápnu paródiu, tentoraz pod názvom Vampire Suck. A vôbec nemám problém povedať to bez toho, aby som to vôbec videl (a dúfam, že ani nikdy neuvidím). 

Wesley Snipes, zombíci a divoký západ

Wesley Snipes ako prekliaty pištoľník, ktorého obete sa vracajú z hrobu, aby sa mu pomstili! Toto mi stačí, aby som bol na film GallowWalker navnadený.

GallowWalker

Režisér Kruhu v bludnom kruhu

Shock Labyrinth 3D je japonský horor o partičke teenagerov, ktorí odvezú svojho chorého kamaráta do nemocnice. To však ešte netušia, že táto nemocnica je jeden veľký labyrint. Réžia Takashi Shimizu (Kruh, Nenávisť).

Shock Labyrinth 3D

Vreskot na štvrtú

Sidney Prescottovú po desiatich rokoch opäť navštívi zabijak so známou maskou. V poradí už štvrtý „whodunit" Wesa Cravena uvidíme v apríli roku 2011.

Scream 4

 

Zombie free runners!

Britov to so zombíkmi jednoducho baví. Dôkazom je O 28 dní potom či Shaun of the Dead. Ďalším prírastkom je Devil's Playground, v ktorom budú zombíkov hrať parkouristi. A tí sa nezastavia pred ničím! :)

Devil's Playground

 

 


 

Diskusia k článku (2 príspevky) Pridať príspevok
nie nie peter
28. 9. 2013, 21:35

Tak to je uz trochu moc nie...bez akejkolvek hodnoty, aj tych par kvalit si pochovali nezmyselnostou, uplne je*nuty srbi. Vlastne najde sa dost uchylov pre ktorych to ma zmysel...no tych my \\\"obycajní\\\" nepochopime.

A serbian movie ... cabot
4. 8. 2011, 16:49

http://www.imdb.com/title/tt1273235/ odporucam na hororo.sk .....